Packaging
Ontwerp verpakking

Op het gebied van verpakkingen (packaging design) verzorgen we nationale en internationale klanten. We coördineren creatieve projecten op lange termijn en bieden een betrouwbare service voor grafische werken.

Ons bedrijf biedt diensten aan variërend van schetsen en merkontwikkeling tot drukwerk.

Het creëren van het perfecte verpakkingsontwerp vereist een combinatie van kunst, technologie, kennis, functie, materiaal en marktexpertise. We houden altijd in gedachten dat elk product, de verpakking en het algehele ontwerp en de beschikbaarheid heel specifiek moeten zijn voor de markt waarin het verkocht gaat worden. Wij houden van het feit dat verpakkingsontwerp een kunstvorm en een bedrijfsstrategie in één kan zijn. Wij weten hoe we creativiteit en functionaliteit moeten combineren. Het bewijs hiervan zijn de vele succesvolle internationale samenwerkingen die we in de 10 jaar van ons bestaan hebben afgerond.

We zorgen voor onze klanten gevestigd in
7+ landen, zoals Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Slowakije, Bulgarije, Roemenië en de Verenigde Arabische Emiraten.

Ons ontwerp
verkoopt
30+
landen wereldwijd, waaronder de EU, het Midden-Oosten en Oost-Azië.

Ons interne team
heeft meer dan
16
specialisten, toegewijd om de best mogelijke diensten te leveren.

We zijn op de markt
voor meer dan
10
jaren

1. Verpakkingsontwerp als belangrijk onderdeel van het merk

De visuele elementen van een verpakking, waaronder kleuren, afbeeldingen en algemene esthetiek, spelen een cruciale rol bij het trekken van de aandacht van de consument.

Opvallende ontwerpen kunnen een product onderscheiden in de winkelschappen. Het ontwerp van een verpakking is in de eerste plaats bedoeld om het product te beschermen tijdens transport, opslag en verwerking en om schade of besmetting te voorkomen. Bovendien is de verpakking een krachtig marketinginstrument. Het kan de waardepropositie van het product overbrengen, belangrijke kenmerken benadrukken en een positieve eerste indruk creëren, waardoor de perceptie en het koopgedrag van de consument worden beïnvloed.

2. Hoe een goed verpakkingsontwerp een merk kan helpen

Beïnvloedt de tactiele en visuele ervaring van de consument met het product.

Een goed ontworpen verpakking verbetert de algehele productervaring en kan de perceptie van de consument positief beïnvloeden. Een verpakking is een tastbare representatie van een merk. Het ontwerp bevat merkelementen zoals logo’s, kleuren en typografie, wat bijdraagt aan de merkherkenning en het versterken van de merkidentiteit. Je merk kan een verhaal vertellen of een visie uitdragen via een goed ontworpen verpakking.

3. Wat zijn de belangrijkste aspecten van verpakkingsontwerp

Merkidentiteit, functionaliteit, visuele aantrekkingskracht, communicatie van informatie, differentiatie, aandacht voor de doelgroep, aanpassingsvermogen, duurzaamheid?, innovatie, naleving van regelgeving, impact op het schap, kostenefficiëntie

Verpakkingsontwerp integreert functionaliteit, merkbekendheid en visuele aantrekkingskracht om een product te beschermen en te promoten en zo een positieve consumentenervaring te creëren.

4. We maken een verpakkingsontwerp dat verkoopt

Bij ons verpakkingsontwerpbureau past onze strategie zich aan de aard en omvang van elke opdracht aan en stemmen we onze aanpak af op de unieke mogelijkheden van onze klanten.

Simpel gezegd: u voorziet ons van projectparameters en essentiële details en wij beginnen met diepgaand onderzoek, waarbij we ruimte maken voor creatieve exploratie. Snel presenteren we de eerste schetsen, compleet met productie- en afwerkingsopties. Daarna gaan we samen in gesprek om afspraken te maken over de volgende stappen, zodat het proces naadloos en effectief verloopt.

5. Waarom klanten met jou zouden moeten samenwerken

Als etabliertes Unternehmen mit umfassender Erfahrung im Verpackungsdesign bieten wir umfassende Dienstleistungen an und begleiten unsere Kunden nahtlos vom ersten Konzept bis zum Endprodukt in den Regalen.

Unser erfahrenes und innovatives Team stellt sich furchtlos den kreativen und technologischen Herausforderungen und liefert umfassende Lösungen in den Bereichen visuelle Identität, Konzeption, Branding, Drucküberwachung und Webdesign. Ganz gleich, ob es sich um ein kurzfristiges Projekt oder eine langfristige Partnerschaft handelt, unser Engagement für Spitzenleistungen sorgt für unvergleichliche Ergebnisse.

Im Bereich des Verpackungsdesigns sind wir stolz darauf, schnelle und kreative Lösungen zu liefern, ohne Kompromisse bei der Innovationstiefe oder dem Engagement einzugehen, und bedienen sowohl kleine als auch große Unternehmen. Unser Engagement ist unerschütterlich, denn wir lassen in jedes Verpackungsdesign-Projekt gleichermaßen Leidenschaft und Kreativität einfließen, um ein maßgeschneidertes und wirkungsvolles Ergebnis für Ihre Marke zu gewährleisten.

6. Wat is ongeveer de prijs en de tijd waarvoor het product wordt toegevoegd?

De creatie van een hoogwaardig verpakkingsontwerp neemt gewoonlijk 2-8 weken in beslag, variërend op basis van complexiteit, en omvat factoren zoals aanpasbaarheid, begrip bij de consument, emotionele connectie, functionaliteit en duidelijke branding als essentiële elementen in onze professionele aanpak.

Indicatieve prijzen en tijdschema’s voor het ontwerpen van kwaliteitsverpakkingen kunnen sterk variëren op basis van factoren zoals de complexiteit van het project, specifieke vereisten en de expertise van ons bureau op het gebied van ontwerp.

Lees hier wat enkele van onze
klanten over ons zeggen

“We werken al een paar jaar samen met Maison en hun team is zeer professioneel, met oog voor detail en een goed begrip van onze behoeften. De workflow verliep ongelooflijk soepel dankzij hun efficiënte processen en duidelijke communicatiekanalen. Hun toewijding aan het leveren van kwalitatief hoogstaand werk was duidelijk zichtbaar in alle projecten. Ik kan Maison van harte aanbevelen voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare partner voor diverse marketingcampagnes.”

Michelle Jurgens
GITI

“Dankzij de creativiteit bij het maken van nieuwe labels en de precisie van het bedrijf zijn we erin geslaagd om klanten aan te trekken en de verkoop te verhogen. De samenwerking met dit bedrijf was geweldig en we komen in de toekomst graag terug.”

Nikola Šantrůčková
Allnature

“De samenwerking met Maison d'Idée was uiterst productief. Onze uitdagingen werden meteen begrepen. Een creatieve, humoristische maar ook economische strategie werd snel ontwikkeld. Hartelijk dank voor de uitstekende samenwerking!”

Katharina Pfeiffer
Bad Ischler

“Alle UI-basiselementen zijn gemaakt met behulp van geneste symbolen en gedeelde stijlen die logisch met elkaar verbonden zijn. Prachtige, hoge kwaliteit video delen op desktop, mobiel, tablet. Alle basis UI-elementen zijn gemaakt met Geneste symbolen”

Tomáš Žilla
CEO of Konopná farma Liptov

Bekijk een aantal van onze meest succesvol
verpakkingsontwerp projecten

Verpakkingsontwerp van doypack voor kokoschips

We ontwierpen een speels zomers verpakkingsontwerp voor kokoschips met cacao- en karamelsmaak.
#doypack #packaging #design #chips #coconut

Verpakkingsontwerp met 3D-graphics voor een sixpack Fatra mineraalwater

We houden van Fatra. We hebben een 3D-visual en printgegevens voorbereid voor de vervormde hoes en het werkte geweldig.
#fatra #packaging #3dgraphics #mineralwater

Verpakkingsontwerp voor het bekende alpine zoutmerk Bad Ischler

We leverden strategisch advies en creatieve visuele oplossingen voor de lancering van het merk in Tsjechië en Slowakije.
#branding #packaging #design #salt #austria #salinen

FAQ

Wat is verpakkingsontwerp?

Verpakkingsontwerp is een strategisch en creatief proces gewijd aan het ontwerpen van de visuele en structurele aspecten van de verpakking van een product. Het houdt overwegingen in zoals branding, communicatie van informatie, bescherming van het product en differentiatie ten opzichte van concurrenten. Dit proces is erop gericht om de aantrekkingskracht voor de consument te vergroten, de merkherkenning te bevorderen en bij te dragen aan het algehele succes van het product op de markt.

Waarom is het ontwerp van een verpakking belangrijk?

Verpakkingsontwerp is essentieel omdat het de perceptie van de consument vormt, de merkidentiteit communiceert, producten beschermt en bijdraagt aan een gedenkwaardige en positieve algemene consumentenervaring.

Welke andere merkelementen heb ik nodig voordat ik een verpakkingsontwerp maak?

Voordat je een verpakkingsontwerp maakt, is het essentieel om een duidelijk begrip te hebben van de verschillende merkelementen om samenhang en afstemming te garanderen. De belangrijkste merkelementen zijn: merkstrategie en -identiteit, doelgroep, merkverhaal, consumenteninzichten en nog veel meer…

Hoe lang duurt het om een verpakkingsontwerp te maken?

Het tijdsbestek voor het maken van een verpakkingsontwerp varieert afhankelijk van de complexiteit van het project, van een paar weken voor eenvoudigere ontwerpen tot een paar maanden voor complexere projecten, en wordt beïnvloed door factoren zoals feedback van de klant en de algehele reikwijdte.

Hoeveel kost het om een verpakkingsontwerp te maken?

De kosten voor het ontwerpen van een verpakking hangen af van verschillende factoren, zoals de complexiteit van het ontwerp, de omvang van het project en het vereiste expertiseniveau.

Kan een goede verpakking de verkoop van mijn product stimuleren?

Een goed verpakkingsontwerp heeft zeker het potentieel om de verkoop van producten te stimuleren door de aandacht te trekken, positieve indrukken te creëren en de aankoopbeslissingen van consumenten te beïnvloeden.

Wat als ik niet tevreden ben met het ontwerp van de verpakking?

Het ontwerpproces bevat een speciale sectie voor discussie en mogelijke wijzigingen. Als je na twee standaardrondes met opmerkingen en wijzigingen niet tevreden bent, bieden we een extra mogelijkheid om het ontwerpproces opnieuw te bekijken. Eerlijke en transparante communicatie is essentieel en zorgt ervoor dat zorgen worden aangepakt om ontevredenheid te voorkomen. Het volgen van dit principe leidt meestal tot een meer coöperatieve en succesvolle uitkomst van het ontwerp.

Wanneer kan ik de eerste resultaten van het nieuwe ontwerp verwachten?

Het is raadzaam om aan het begin van het project een gedetailleerd gesprek met ons te hebben over de verwachte tijdlijn. Dit zorgt ervoor dat beide partijen op één lijn zitten wat betreft verwachtingen en deadlines. Daarnaast kan het reageren op verzoeken om feedback en goedkeuringen helpen om het project op schema te houden. Daarnaast beschikt ons team over zeer ervaren projectmanagers, die het proces versnellen en zorgen voor een efficiënte voortgang van je project.

Wil je met ons samenwerken?

Laten we contact opnemen